Nosaltres

FemBloc està format per les següents organitzacions i expertes:

ALIA, associació cultural de dones per la recerca i acció.

Alia, associació cultural de dones per la recerca i acció, va néixer el 2005 amb l’objectiu de promoure el coneixement i impulsar una transformació feminista de la societat des d’una perspectiva interseccional. Ha desenvolupat una gran diversitat d’iniciatives de creació, formació, investigació i dinamització social relacionats amb el món audiovisual, artístic, tecnològic, social i cultural des de la perspectiva feminista.

En particular, ha impulsat diferents projectes relacionats amb les polítiques contra la violència masclista, camp en el que contribueix al projecte FemBloc, juntament amb el suport al disseny de la línia d’atenció i suport.

Logo Donestech

Donestech

Donestech és una col·lectiva centrada en la intersecció entre el feminisme, la tecnologia i la sobirania digital. Des de 2006 investiga i intervé sobre la relació entre gènere i TIC i per a l’apoderament de les dones i persones LGTBIQ al món digital. Darrerament s’ha enfocat en la seguretat digital des d’una perspectiva ciberfeminista, desenvolupant investigacions, formació i materials de difusió per visibilitzar aquest problema, i impulsant aliances internacionals i locals.

Al projecte FemBloc Donestech aporta la seva experiència en autodefensa digital feminista i eines informàtiques FLOSS, i és responsable del disseny de l’infraestructura tecnològica i de documentació de la línia d’atenció i suport, a la vegada que lidera la realització de formacions.

Calala fondo de mujeres

Calala és un fons de dones amb 10 anys de recorregut que promou els drets, l’empoderament i el lideratge de les dones a Mesoamèrica i l’Estat espanyol a través de la mobilització de recursos destinats a enfortir les seves organitzacions, xarxes i moviments

Per a FemBloc, Calala aporta la seva experiència en coordinació i execució, i el seus coneixements i aliances amb les organitzacions de dones a Catalunya, l’Estat espanyol i Europa.

Universitat de Barcelona

La Universitat de Barcelona és un centre públic líder en educació, ciència i pensament crític. El Grup de Recerca COPOLIS, que se centra en el benestar, la comunitat i el control social, té una línia específica sobre estudis de gènere i família, i ha col·laborat en projectes de gènere i tecnologia amb ALIA durant més de 10 anys.

En el marc de FemBloc, COPOLIS reforçarà l’avaluació i el recull d’aprenentatges, i aportarà la seva experiència en perspectiva de gènere en les investigacions i formacions del projecte. També contribuirà en l’elaboració de publicacions i articles científics.

Alex Haché

Alex Haché és sociòloga, doctora en economia i té un postdoctorat per la Comissió Europea. És ciberfeminista i cofundadora de Donestech. Ha coordinat els "Instituts de Gènere i Tecnologia" per a la seguretat digital de persones LGTBIQ+ i dones defensores de drets humans. Ha editat llibres sobre la sobirania tecnològica i participa d’iniciatives d’infraestructura feminista com anarchaserver.org. Des de 2018, coordina per al programa de Defensores Digitals les xarxes de resposta ràpida i la seva estratègia de Gènere i Diversitat Cultural.

Apart de participar en la formulació, per a FemBloc aporta la seva expertesa en seguretat digital per desenvolupar un mapeig de línies i altres serveis de suport, identificar buits atencionals en l’àmbit de les violències masclistes digitals i donar suport a Alia en la configuració de la línia de suport FemBloc.

Laia Serra

Laia Serra és advocada penalista i activista feminista. Treballa en la protecció estratègica de drets humans en àmbits com el dret de manifestació, el dret a la llibertat d’expressió i informació. També treballa en la protecció dels drets de les dones contra les violències, particularment les violències sexuals i les violències en el camp tecnològic. Ha publicat investigacions sobre discurs d’incitació a l’odi i violències digitals contra les dones. Ha col·laborat en la redacció de legislació LGTBI+ i en la llei de violència masclista catalana.

Ha participat en la formulació del projecte FemBloc i treballa en el mateix en la construcció del marc legal de les violències masclistes digitals i en la tasca d’incidència en les institucions i col·lectives feministes.

Fundació Surt

Fundació Surt va formar part del projecte durant el 2021. Han aportat al projecte coneixements i experiència per a l’elaboració del marc conceptual i al model d’abordatge que es posa en pràctica durant el pilot. Surt és una entitat social amb més de 25 anys de trajectòria treballant per a fer efectius els drets econòmics, socials i culturals de les dones cis i trans i per erradicar qualsevol forma de discriminació basada en el gènere.

Desenvolupa accions, serveis i programes per a l’abordatge de les violències masclistes i per a l’acompanyament a dones i persones amb diversitats sexuals i de gènere en els seus processos de recuperació des d’una perspectiva feminista interseccional i de drets. També desenvolupa projectes de recerca i innovació social locals i transnacionals per tal d’analitzar les causes de la violència masclista i desenvolupar estratègies de resposta per a la seva erradicació.

Això les ha portat a vincular-se al projecte FemBloc, per tal de traslladar aquesta experiència al disseny d’un model d’abordatge d’un fenomen recent com són les violències masclistes digitals.

Això les ha portat a vincular-se al projecte FemBloc, per tal de traslladar aquesta experiència al disseny d’un model d’abordatge d’un fenomen recent com són les violències masclistes digitals.

Torna