Qui som

Des de Fembloc proporcionem assessorament i/o acompanyament a persones o col·lectius que enfronten VMD. A través de la línia d'atenció, impartim formacions i tallers, desenvolupem investigacions sobre VMD i creem materials didàctics i de sensibilització a aquestes.

FemBloc està format per les organitzacions següents:

Alia, asociación cultural de mujeres por la investigación y la acción

a néixer el 2005 amb l'objectiu de promoure el coneixement i impulsar una transformació feminista de la societat des d'una perspectiva interseccional. Ha desenvolupat una gran diversitat d'iniciatives de creació, formació, investigació i dinamització social relacionades amb el món audiovisual, artístic, tecnològic, social i cultural des de la perspectiva feminista.

Logo Donestech

Donestech

És una col·lectiva que treballa en la intersecció entre gènere, tecnologia i sobirania digital. Des del 2006 investiga i intervé per a l'apoderament de les dones i persones LGTBIQ+ al món digital, i més específicament a les tecnologies lliures i feministes. Des del 2016 s'enfoca a la seguretat digital des d'una perspectiva ciberfeminista, desenvolupant investigacions, formacions i materials de difusió per visibilitzar sobre les VMD.

FemBloc treballa amb les aliances següents d'expertes i col·lectius feministes:

La Red Autodefensa.Online

és un espai integrat per activistes i professionals que, tant a nivell individual com col·lectiu, treballen pels drets de les dones, lesbianes i trans a l'esfera de les Tecnologies de la informació i la comunicació, particularment sobre les violències de gènere facilitades o amplificades per tecnologies de la relació, la informació i la comunicació (TRIC).

https://autodefensa.online/

Calala Fondo de Mujeres

promou els drets humans de les dones a través del lliurament de recursos financers, formació i acompanyament a grups de dones a Espanya i Centreamèrica.

https://calala.org/

 

La comunitat internacional de línies d'atenció feministes

que intercanvia coneixements i practiques sobre acompanyaments feministes a persones que s'enfronten a VMD i aprofundeix sobre les necessitats específiques de persones supervivents de violències en el marc de l'ús d'internet i de les Tecnologies de la Relació, Informació i Comunicació (TRIC).

https://www.digitaldefenders.org/es/lineasdeatencion/

Fembloc neix d'una aliança prèvia entre diferents organitzacions i expertes que es conformen per desenvolupar un model d' abordatge de les violències masclistes digitals a Catalunya. El projecte el conformaven Alia i Donestech, Calala Fondo de Mujeres, la Universitat de Barcelona (Grup Cópolis) i les expertes Alex Haché i Laia Serra i es va finançar a través del programa europeu REC2020 (Rights, Equality and Citizenship) al desembre 2020 - gener 2023.